Zelf kaneelbroodjes maken

Zweedse kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes: zoet, knapperig, Zweeds en super easy. Het ideale broodje om lekker op zondagmorgen uit de oven te toveren en lekker van te genieten. In deze DIY kun je zien hoe je zelf Zweedse kaneelbroodjes kunt maken.

Wat heb je nodig voor het maken van deze overheerlijke broodjes?

Benodigdheden kaneelbroodjes

Verwarm de oven voor op 180 graden.

voorverwarmen oven

Rol het deeg uit op een snijplank. Snijd het deeg na de eerste verticale snijdlijn door en druk de diagonale snijdlijn tegen elkaar. Strooi vervolgens suiker en kaneel over het deeg (hoe meer hoe beter!) en rol het deeg op.

Deel 1 DIY kaneelbroodjesSuiker en kaneelRol 1 kaneelbroodje

Snijd vervolgens het volgende stuk deeg af en bestrooi ook dit met suiker en kaneel. Rol de eerste rol in de tweede rol en herhaal dit ook voor de derde rol. Zo ontstaat er een dikke rol deeg.

Rol twee kaneelbroodjesRol 2 kaneelbroodjesRol kaneelbroodjes DIY

Snijd de rol vervolgens in acht gelijke stukken en leg deze op een bakplaat met een stuk bakpapier eronder. Let op leg ze niet tegen elkaar aan, maar houdt een centimeter of twee vrij. Strooi ook nog wat suiker en kaneel op de bovenkant om het extra lekker (en ongezond) te maken.

KaneelbroodjesKaneelbroodjes zelf makenKaneelbroodjes zweedse

Schuif de kaneelbroodjes vervolgens in de oven en bak ze 18 minuten.

Oven

Wanneer de oven klaar is laat de broodjes dan even afkoelen en breek ze los van elkaar. Leg ze op een bordje en genieten maar, want warm zijn ze het állerlekkerst!

DIY kaneelbroodjesDIy zweedse kaneelbroodjesZelf kaneelbroodjes maken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *