Een gat in de markt

Verse groente, brood, bloemen, stukje vis, kruiden en fruit. Deze heerlijke dingen zijn onder andere te vinden op de markt. Niet alleen zijn een aantal producten een stuk goedkoper op de markt, het is er ook altijd druk en gezellig. En daarnaast zijn veel producten niet in plastic verpakt wat weer goed is voor het milieu #duurzaam. Om met die duurzaamheidstrend mee te gaan moet je op zaterdagochtend dan ook eigenlijk niet met plastic tasjes van de marktkraam naar huis gaan, nee je neemt lekker je eigen tassie mee om je aankopen in te doen. En als je na de plantenhanger blog aan de slag bent gegaan met macrame, dan is deze tas ook echt iets voor jou!

Wat heb je nodig?
Macrametouw
– Schaar
– Tape

Begin met het op maat knippen van het touw. Je hebt 24 stukken touw van140 cm nodig voor deze tas. En 4 stukken van 50 cm voor de handvatten

Vouw het touw vervolgens dubbel en plak aan de bovenkant de lengte van jouw handvat af aan beide zijkanten. Alles wat hiertussen valt wordt straks het handvat van de tas. Voor deze tas is een handvat van 24 cm lang gebruikt.

Nu gaan we aan het handvat beginnen. Deze komt zoals gezegd tussen de twee afgeplakte stukken in. Je gebruikte hiervoor dezelfde techniek als bij de plantenhanger. Hoe dat moet kun je in dit blogartikel terug zien. Knoop twee touwtjes van 50 centimeter aan de bovenkant van het tape en begin met het macrame knopen. Wanneer je bij het andere stukje tape bent aangekomen kun je de touwtjes aan de achterkant vastknopen.

Nu is het eerste deel van het handvat klaar. Herhaal deze stappen bij de andere twee touwtjes van 50 cm zodat er twee handvaten ontstaan.

Nu gaan we de twee handvaten aan elkaar vastknopen zodat er een de tas ontstaat. Verbind steeds twee stukken touw met twee andere stukken touw door een knoop te leggen. Let wel op dat de gaten die er ontstaan niet de groot worden dat er spullen doorheen kunnen vallen, maar ook niet te klein zodat er geen grote spullen in passen. Begin bij de twee buitenste van elk handvat en werk zo verder. Wanneer je alle stukken touw voor de eerste ronde hebt vastgeknoopt zak je een aantal centimeter naar beneden en herhaal je deze stappen. Net zo lang tot je bij het einde van het touw bent gekomen. Let op houdt nog wel een stukje touw over zodat je alle touwtjes kunt samenknopen.

Knoop vervolgens alle uiteindes bij elkaar en klaar is jouw tas om mee te nemen naar de markt!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *