Ik heb de zomer om mijn pols

Alle terrassen zijn weer vol, het strand bezaait met mensen, wat valt er nog te wensen, voor mij begint nu echt de lol. Een heerlijk nummertje van Hazes die ik luidkeels mee zing wanneer de zon weer begint te schijnen. Deze DIY is makkelijk om lekker zelf te maken in het zonnetje in je tuin of op je balkon. En daarnaast goed te combineren met je nieuwe zomeroutfit!

Wat heb je nodig?
– Sieraden touw in je favoriete kleur;
– Gouden kraaltjes;
– Schelpjes met één gat erin (deze heb ik ooit bij de Wibra gescoord);
– Plakband om om het touwtje te doen wanneer het touw niet helemaal lekker door de gaatjes van de schelpjes gaat;
– Schaar.

Maak een lusje met een knoopje in het touw. Zorg ervoor dat een schelpje door het lusje kan en het touw aan beide uiteinden lang genoeg is om, inclusief de schelpjes, om je pols te doen. Let op je hebt meer ruimte nodig dan je denkt, dus neem ruim.

Rijg vervolgens een goud kraaltje door beide uiteindes en leg hieronder een knoopje in het touw.

Rijg een touwtje door het gaatje in het schelpje en leg het andere touwtje er aan de buitenkant omheen. Als het touw helemaal strak om het schelpje heen zit maak je een knoopje strak onder het schelpje. Zorg ervoor dat het schelpje boven, onder, links en rechts geen speeling heeft. Rijg na het knoopje een gouden kraaltje aan het armbandje.

Herhaal deze stap totdat het armbandje de gewenste lengte heeft. Zorg ervoor dat je de schelpjes allemaal zo strak mogelijk vastknoopt.

Aan het einde rijg je een schelpje door het gaatje, maar dan zonder het andere touwtje aan de buitenkant eromheen te leggen en vast te knopen. Het schelpje komt nu los te hangen. Rijg er nog een kraaltje aan het touw en maak er een knoopje in. Dit laatste schelpje doe je door het lusje aan het begin om het armbandje vast te maken om je pols.

Trek je favoriete zomeroutfit aan, armbandje om, zonnebril op en regelrecht naar het terras!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *