Last minute Sinterklaas inspiratie

Eindelijk is het dan zover: Sinterklaas! Samen eten met vrienden, familie en natuurlijk veel cadeautjes. Over cadeautjes gesproken, heb jij er nog geen in huis? Waarom maak je hem niet nu nog zelf? Persoonlijk en leuk om te krijgen en nog leuker om te maken! Deze DIY is ideaal voor iedereen die nog een last minute cadeautje zoekt voor een sieradengek, pepernoteneter of opruimliefhebber. Met dit cadeau blijft alles lekker op zijn plek liggen, raak je niks kwijt of serveer je lekkere dingen. Heb jij geen last-minute Sinterklaasstress, maar ben je nog wel op zoek naar een uniek serveerschaaltje voor de pepernoten van vanavond? Deze DIY heb je nog voor vanavond in elkaar! Knutsel je mee?

Wat heb je nodig?

 • Servies schoteltjes
  Kijk eens wat je nog in de kast hebt staan en niet veel meer gebruikt, of misschien heeft je oma nog mooie schoteltjes over. Mocht je hier niets vinden dan is de kringloop is trouwens een walhalla hiervoor. De leukste én uniekste schaaltjes voor een klein prijsje. Wat dacht je van eentje met kreeftjes erop?
 • Plastic dieren
  Heb jij het Sanneplannetje van de dierenkapstok of de dierenmagneten gemaakt dan weet je al dat je deze leuke beestjes bij de Hema kunt scoren.
 • Scherp mesje
  Deze heb je nodig om de plastic dieren door te snijden.
 • Spuitverf in de kleur gold chrome
  Ik kocht mijne bij de Hema, maar deze gaan uit het assortiment dus wees er snel bij of koop hem bij de Gamma
 • Contactlijm
  Zorg dat je goede lijm gebruikt zodat de bordjes en de beestjes goed vast blijven zitten.

Stappenplan
Stap 1
Begin met het door midden snijden van de dieren (klinkt een beetje wreed, i know!) Snijd ze rondom de buiken door de helft. Let wel op dat je goed recht snijdt, want ze moeten recht op de schoteltjes worden geplakt. Zorg ervoor dat je steeds de onderkant van het beestje zo afsnijdt dat het een schoteltje kan dragen en het hoofd op de bovenkant van het schoteltje past.

Stap 2
Wanneer je alles door de helft hebt, kun je de dieren voorzien van een nieuw kleurtje. Kies een kleur die goed past bij de schoteltjes. Ik koos voor goud chrome, want dit kwam veel terug in de schoteltjes en geeft een chique uitstraling.

Stap 3
Als alles droog is kun je de dieren aan de schoteltjes bevestigen. Begin met de onderkant. Smeer een beetje lijm aan het diertje en plak vervolgens het bordje er recht bovenop. Zorg dat de onderkant recht staat, want anders schuift alles er straks af. Wanneer de onderkant droog is kun je ook het hoofd van het beestje erboven op bevestigen. Houd hierbij rekening met de stand van het onderlichaam. Zo krijg je niet een hoofd achterstevoren op het lichaam.

Zodra alles droog is kun je het cadeautje inpakken of de pepernoten erop leggen en ben ook jij klaar voor het heerlijke avondje!

Ik wens jullie allemaal een fijne en creatieve Sinterklaas!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *