DIY houten kralen

Pareltjes rijgen

Hout is met veel kleuren te combineren en doet het dan ook goed in ieder interieur. Reeg jij vroeger in de kleuterklas ook van die mooie kettingen van houten kralen? Dan is deze DIY een trip down memory lane, want we gaan in deze DIY rijgen met houten kralen. Stap voor stap maken we een handige en stijlvolle thee- of handdoek hanger en upcyclen een leeg potje tot een gezellig waxinelichtje.

Wat heb je nodig?

  • Houten kralen, onder andere te koop bij de Wibra;
  • Touw, kies een neutrale kleur die niet te veel op valt. Ik koos voor wit;
  • Lint, passend bij de kleur van je keuken;
  • Oud waxinelichthouder of leeg potje.

Stap voor stap een thee- / handdoekhanger maken

Stap 1: Kies de grootte van de hanger die jij wilt maken. Voor deze hanger zijn 23 houten kralen aan elkaar geregen en vervolgens goed vastgeknoopt (dubbele knoop is zeker een aanrader).

Stap 2: Je kunt de hanger aan het touw ophangen die je ook gebruikt voor het rijgen, maar je kunt ook een leuk lintje vastknopen aan de bovenkant om hem op te hangen. Kies bijvoorbeeld voor een lintje die past bij je keuken waar hij komt te hangen of ga voor een leren variant.

Stap 3: Als de hanger goed vast zit kun je hem een mooie plekje in de keuken geven en wordt het afwassen stiekem weer een feestje! Deze leuke theedoek scoorde ik trouwens bij de Blokker.

DIY thee-/ handdoeken hanger

Stap voor stap houten waxinelichthouder maken

Stap 1: Begin met het uitmeten van het aantal kralen die om jouw potje passen. Doe dit door de kralen om het potje heen te leggen. In het geval van dit potje zijn er 16 kralen per laag gebruikt en bij de bovenste laag 17 stuks, omdat deze aan de bovenkant wat uitloopt.

Stap 2: Rijg vervolgens de kralen aan elkaar en knoop de uiteindes stevig, met een dubbele knoop vast.

DIY houten kralen

Stap 3: Doe vervolgens de rondjes één voor één om het potje heen en zorg dat de lagen tot aan de bovenkant van het potje komen. Wanneer ze erom heen zitten kun je jouw waxinelicht houder een mooi plekje geven in huis en ben jij klaar voor de gezellige avonden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *