DIY van fles tot vaas

Genie in a bottle

Het BBQ seizoen met heerlijke wijntjes en biertjes is helaas officieel over. De kaarsjes kunnen weer aan en de herfstkleuren zie je inmiddels in de interieurs weer verschijnen. Heb jij net als ik nog aardig wat lege flessen over en ben jij te lui om ze weg te gooien? Dan is dit je kans om ze te upcyclen tot leuke vazen. Tip: Tijdens het maken van deze DIY mag natuurlijk het nummer van Christina Aguilera natuurlijk niet ontbreken!

Wat heb je nodig voor deze do it yourself?

  • Oude flessen, zoals wijnflessen, bierflesjes of flessen van schoonmaakmiddelen.
  • Verf, ga voor een herfstig kleurtje om meteen de herfst vast in huis te halen.
  • Kwast of roller
  • Witte stift, pen of verf voor het decoreren van de flessen

Aan de slag!

Begin met het verven van de flessen die je wilt gebruiken. Ik koos voor één kleur, maar je kunt ook kleuren afwisselen of meerdere kleuren gebruiken. Op Pinterest kun je hiervoor veel inspiratie opdoen om het eigen te maken. Laat de verf goed drogen voordat je verder gaat.

Tip: Verf meerdere lagen over elkaar voor het mooiste effect en daarnaast scheelt dit tijd wanneer het decoreren van de flessen fout gaat, want je kunt er makkelijk nog wat afvegen zonder dan de verf eraf te halen.

Wanneer de flessen droog zijn gaan we aan de slag met het decoreren van de flessen. Ik koos onder andere voor de populaire ´one line face´ op één van de flessen. Schets eerst met een wit potlood of pen op de fles het ontwerp en schilder dit vervolgens over met een dun kwastje en witte verf. Naast gezichten kun je ook bloemen en bladeren schilderen op de flessen.

Tip: Op Pinterest kun je nog veel meer mooie ideeën vinden om mee aan de slag te gaan. Kies een ontwerp uit wat je mooi vindt en verven maar!

DIY van fles tot vaas

Laat je ontwerpen goed drogen en spuit ze eventueel nog in met haarlak om ze langer mooi te houden. Doe mooie droogbloemen in de vazen of verwen jezelf met een mooie bos uit de winkel en geef je nieuwe gerecyclede vazen een mooi plekje in huis.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *