DIY houten vaasje

Uit het beste hout gesneden

Wij zijn inmiddels verhuisd naar onze nieuwe woning. Tijdens de verhuizing (en nu nog) is er veel geklust, waardoor we aardig wat resthout verzamelden. Dit resthout bleek uitermate geschikt voor een leuke DIY voor in onze nieuwe woonkamer. Wil jij deze mooie houten accessoires ook in jouw woonkamer? Ga dan zelf aan de slag met dit eenvoudige stappenplan en maak mooie kandelaars en vaasjes.

Wat heb je nodig?

  • Resthout
  • Boormachine (met houtboor 20 en 12)
  • Kaarsen
  • Uitdeelbellenblaas voor de vaasjes (reageerbuisjes kunnen ook)
  • Witte verf met een kwast
  • Schuurpapier
  • Schilderstape

DIY vaasjes van hout

Stap 1
Zorg voor deze DIY dat het hout recht is afgezaagd en goed geschuurd. Is dit niet het geval werk het dan nog wat bij.

DIY houten kandelaar

Stap 2
Wanneer je gebruik maakt van de bellenblaas buisjes van de Hema dan is houtboor 12 uitermate geschikt. Kies het aantal gaten en de positie waar je wilt boren uit en boor de gaten. Deze mogen best wat dieper in het hout, maar zorg dat ze allemaal even diep zijn voor een mooier resultaat.

Stap 3
Wanneer de gaten erin zitten kun je de vazen een kleurtje geven. Wil jij een speels effect krijgen? Plak dan eens de helft horizontaal of verticaal af met schilderstape en schilder de rest van het hout in één kleur.

Stap 4
Wanneer de verf droog is kun je de schilderstape eraf halen en de reageerbuisjes erin zetten. Nu kun je ze vullen met bloemen uit de tuin, droogbloemen of bloemen uit de natuur in jouw favoriete kleuren. Geef hem een mooi plekje in huis en wissel eenvoudig de bloemen af wanneer jij dat wilt.

Aan de slag met de houten kandelaar

Stap 1
Zorg dat het resthout wat je gebruikt goed geschuurd is en recht afgezaagd. Maak gebruik van verschillende soorten, lengte en breedte hout voor een speels effect.Wanneer het hout allemaal op maat is kun je bepalen waar je de gaten wil hebben voor de kaarsen. Je kunt kiezen voor één gat, maar meerdere gaten in een groot stuk hout kan natuurlijk ook.

DIY houten kandelaar

Stap 2
Gebruik de boormachine en houtboor 20 voor het maken van een gat in het hout. Let op maak het gat niet te diep, want dan kan de kaars niet helemaal opbranden.

Stap 3
Nu het gat voor de kaars erin zit kan er geschilderd worden. Kies een kleur die goed past bij je interieur en bij het hout. Ik koos ervoor om het hout zelf ook te laten shinen en het hout niet helemaal in één kleur te verven. Om dit te doen plakte ik het hout op de helft of op een derde af en verfde ik de andere kant.

Tip: Haal het schilderstape er zo snel mogelijk af wanneer de verf droog is voor het beste resultaat.

Stap 4
Wanneer de verf droog is kun je de juiste kaarsen kiezen en is jouw duurzame kaarsenkandelaar klaar voor gebruik!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *