DIY Kandelaar | Een Sanne Plan

Op ieder potje past een deksel

Loop jij vandaag ook voor de zoveelste keer naar de glasbak om glazen saus- en groente potjes weg te gooien of heb jij nog een hele voorraad thuis liggen? Gebruik ze dan bij deze DIY voor in jouw huis! Middels een eenvoudig stappenplan tover jij deze potjes in no time om in sfeervolle kandelaars met droogbloemen. Ze geven kleur aan je interieur en je hebt weer een excuus om droogbloemen te kopen!

Benodigdheden

Stappenplan voor deze DIY

Stap 1: Zorg dat de potten goed schoon en droog zijn.

Stap 2: Verf vervolgens indien gewenst de deksel van de pot. Je kunt er ook voor kiezen om de originele kleur te behouden van bijvoorbeeld een jampot. Ik koos ervoor om de kurken bovenkanten te behouden en één deksel goud te spuiten.

DIY Kandelaar | Een Sanne Plan

Stap 3: Spuit ook de magnetische kandelaar of kaarsenhouder in de gewenste kleur. Je kunt ervoor kiezen om alles in dezelfde kleur te spuiten, maar je kunt ook spelen met een mooie kleuren samenstelling.

DIY Kandelaar | Een Sanne Plan

Stap 4: Als alles droog is kun je de kandelaar op de deksel plakken met stevige lijm. Laat deze vervolgens goed drogen.

DIY Kandelaar | Een Sanne Plan

Stap 5: Nu is het tijd om de potjes te vullen. Doe een laagje waspoeder in de potjes. Dit ruikt niet alleen heerlijk, maar zorgt er ook voor dat de bloemen goed blijven staan.

DIY Kandelaar | Een Sanne Plan

Stap 6: Zodra je voldoende waspoeder in de potjes hebt kun je de droogbloemen gaan schikken. Kies mooie kleurencombinaties en speel in hoogte en dikte. Gebruik eventueel een lange pincet om de bloemen goed te plaatsen.

Stap 7: Zodra je tevreden bent over je creatie draai je voorzichtig de deksel op de pot.

DIY Kandelaar | Een Sanne Plan

Stap 8: Stop vervolgens een mooie kleur kaars in de kandelaar en geef jouw nieuwe zelfgemaakte kandelaar een mooie plekje in huis! Kaarsjes aan en helemaal klaar voor de herfst!

P.S. deze kandelaren zijn ook erg leuk om cadeau te geven of alvast de vullen met kerstversiering! Ga jij met deze DIY aan de slag? Deel hem dan via social media met #EenSannePlan!


Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *