DIY tijdschriftenrek | Een Sanne Plan

I´m not messy i´m creatively organized

Zoals ik vorige week al schreef op mijn Instagrampagina haal ik mijn creativiteit en inspiratie voor Een Sanne Plan onder andere uit tijdschriften. Deze liggen dan ook inmiddels behoorlijk verspreidt door het huis heen. Hoogtijd om dit op te ruimen en te organiseren en mijn favoriete of nieuwe tijdschriften een ereplekje te geven. In deze DIY zie je hoe je eenvoudig zelf een minimalistisch tijdschriftenrek maakt.

Wat heb je nodig?
Houten latjes (ik gebruikte resthout wat ik nog had liggen van een ander projectje en welke kleur ik mooi vond. Je kunt het beste kiezen voor een lichte houtsoort om de minimalistisch stijl door te trekken);
Schroeven, ik koos voor zwarte schroeven omdat deze mooi afsteken tegen het lichte hout;
Boormachine;
Decoupeerzaag of een ouderwetse handzaag;
Strook leer (ik kocht deze lichte kleur bij de Søstrene Grene).

Alles in huis? DIY-en maar!
Stap 1: Begin met het op maat zagen van de houten latjes. Kies voor de onderkant van het rek een lengte waarbij je minimaal drie tijdschriften kwijt kunt. Zaag de zijkanten van het rek op een lengte iets hoger dan de verticale kant van een tijdschrift.

Stap 2: Heb je al het hout op maat gezaagd? Zorg dan dat je het hout goed schuurt zodat er geen oneffenheden meer te zien zijn.

Stap 3: Nu is het tijd om de drie houten latjes aan elkaar vast te schroeven. Leg de latjes tegen elkaar aan in de juiste positie. Boor wel even voor, want anders gaat het hout splijten. Ik maakte gebruik van latjes die iets over elkaar heen vielen voor een extra unieke touch aan het tijdschriftenrek.

Stap 4: Wanneer alles vast zit kun je voor de stevigheid ervoor kiezen om aan de achterkant nog een latje vast te maken. Dit is wel zo praktisch wanneer je van plan bent om het tijdschriftenrek op te hangen of wanneer er een groot aantal tijdschriften op komt te staan.

Stap 5: Wanneer ook dit latje vast zit, gaan we aan de slag met de voorkant van het rek. Om ervoor te zorgen dat de tijdschriften goed blijven staan bevestigen we een mooie leren strook aan de voorkant. Samen met het latje aan de achterkant (of de muur als je dat liever hebt) zorgt deze leren strook dat de tijdschriften goed kunnen blijven staan.

Stap 6: Zodra de leren strook goed vast zit kun jij jouw favoriete tijdschriften verzamelen (of jezelf een goede reden geven om een nieuw tijdschrift aan te schaffen, zoals ik deed) en het tijdschriftenrek een mooi plekje geven!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *