DIY bankje aan het voeteneinde | Een Sanne Plan

Lekker zacht aan het voeteneinde

Ben jij ook zo iemand die ´s avonds zijn kleding op een hoopje in de kamer gooit en het de volgende dag er gekreukt weer weg vist? Dan is deze DIY er eentje voor jou om te maken! Het zorgt er namelijk voor dat jij jouw gedragen kleding netjes op kan bergen, zonder dat je het helemaal netjes hoeft op te vouwen om in de kast te leggen. Oh en voor de mensen die nog een beetje extra bergruimte of een plekje voor mooie spulletjes zoeken voor in de slaapkamer is deze DIY ook een aanrader! Klus je mee aan dit handige slaapkamer bankje?

Wat heb je nodig?

  • Een smalle houten plaat. Kies hierbij een breedte die past bij jouw bed. Ik koos ervoor om hem iets korter te maken dan ons bed en dus 1,75 m. Tip: Kies daarnaast voor stevig hout want niet snel doorzakt.
  • Vier stalen tafelpoten.
  • Schroeven (ik koos weer voor mijn favoriete zwarte schroeven).
  • Boormachine.
  • Stof om mee te stofferen. Ik koos voor een zachte, lichte teddy stof. Ideaal om een beetje warmte en sfeer in de slaapkamer te brengen en qua kleur goed passend bij alle slaapkamers.
  • Schuimrubber in dezelfde lengte en breedte als je houten plaat.
  • Niettang.
  • Eventueel schilderstape.

Aan de slag met deze DIY

Stap 1: Zorg ervoor dat je houten plaat op maat is gezaagd en goed is geschuurd.

Stap 2: Knip of snijd het schuimrubber op maat. Houdt dezelfde afmetingen als je houten plaat aan. Gebruik hiervoor een stofschaar of een stanleymes.
Tip: Wanneer het schuimrubber op maat is raad ik je aan om het vast te plakken met schilderstape. Zo blijft het op zijn plek en verschuift het niet wanneer je het gaat stofferen. Zorg dat je al het schuimrubber horizontaal en verticaal vastplakt.

Stap 3: Nu kan het stofferen beginnen! Leg de stof op zijn kop neer en zorg dat de stof goed gladgestreken is. Leg vervolgens de houten plank op de kant van het schuimrubber op je stof neer.

Stap 4: Als de stof overal goed ligt kun je deze op maat knippen. Zorg dat je aan alle kanten evenveel stof overhoudt. Let op dit moet voldoende zijn om het straks nog vast te kunnen nieten tot over de rand van het hout.

Stap 5: Als de stof op maat is kun je beginnen met het nieten. Zorg dat je niet vlak op het randje niet, maar laat wat ruimte over. Gebruik voldoende nietjes zodat de stof niet los gaat hangen als je hem straks omdraait.

Stap 6: Zorg dat je in de hoeken de stof net zo vouwt als wanneer je een cadeautje inpakt. Zo ontstaat er geen bol stof aan de zijkant, maar is het mooi verdeelt.

Stap 7: Zodra de stof overal goed is vast geniet kunnen we aan de poten beginnen. Bepaal eerst de positie van de poten. Hoeveel centimeter wil je ze van de kant hebben? Ik gebruikte schuine poten en plaatste ze precies zo dat ze nog onder het hout bleven en niet erbuiten uit staken.

Stap 8: Boor de poten vast in alle hoeken en draai je bankje om. Controleer of de poten recht en stevig zitten en plaats hem aan het voeteneinde van jouw bed. Nu is jouw slaapkamer klaar voor de komende kledingbom! Of voor een gezellig avondje met een kopje thee in bed en een boekje erbij die je nu eenvoudig weg kunt leggen aan het einde van jouw bed. Ga jij aan de slag met deze DIY? Deel hem dan via social media met #EenSannePlan

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *