DIY roze pindarotsjes

I’m nuts about you!

Het is weer tijd voor Een Sanne Plan! En deze week eentje om je vingers bij af te likken. We gaan namelijk heerlijke pindarotsjes maken en niet in het bruin of wit, maar in het roze! Hoe tof is dat! Wil jij zonder iets te bakken binnen no-time iets lekkers kunnen serveren bij de koffie of thee voor jouw gasten? Zorg dan dat je altijd de onderstaande ingrediënten in huis hebt! Eet smakelijk!

Wat heb je nodig?

  • 500 gram gezouten pinda´s (hier kun je een behoorlijke portie mee maken om uit te delen en natuurlijk om zelf van te genieten!)
  • 5 repen Delicata Discover ruby chocolade. Dit is heerlijke roze chocolade, te koop bij de Albert Heijn.
  • Eventueel kun je ook nog wat witte chocolade gebruiken.
  • Bakpapier.
  • Klein lepeltje.
  • Serveerschaal.

Stappenplan DIY pindarotsjes

Stap 1: Begin met het smelten van de chocolade. Doe dit au bain marie. Dit houdt in dat je water in een pannetje kookt en daarboven een hittebestendige schaal of bak plaatst. Terwijl je het water blijft verwarmen leg je de chocolade in de bak en zul je zien dat deze smelt. Blijf goed roeren zodra de chocolade begint te smelten. Wil je ook nog wat witte chocolade smelten gooi dit dan ook bij de roze chocolade in.

Stap 2: Als de chocolade gesmolten is kun je de nootjes erin gooien. Zorg dat de verhouding nootjes en chocolade goed is. Als je vijf repen roze chocolade gebruikt kun je de gehele zak ongezouten pinda´s in de gesmolten chocolade leggen. Roer de nootjes goed door de chocolade heen zodat ze allemaal onder de chocolade zitten.

Stap 3: Nu is het tijd om de rotsjes te maken. Gebruik hiervoor een klein lepetje zodat de rotsjes niet zo groot worden. Schep een aantal nootjes met chocolade uit de pan en leg deze in een hoopje te drogen op een stuk bakpapier.

Stap 4: Wanneer je alle chocolade en nootjes op hebt geschept, is het tijd om de pindarotsjes te laten drogen. Dit kun je buiten de koelkast doen of in de koelkast als je daar voldoende ruimte hebt.

Stap 5: Zodra de rotsjes goed droog zijn (het spiegelende en natte laagje mat is geworden), kun je ze voorproeven en serveren!

Tip: Deze heerlijke roze rotsjes kun je ook heel goed versturen naar iemand in deze lastige coronatijd. Bijvoorbeeld als kraamcadeau of opkikkertje, because i´m nuts about you!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *