DIY baby gym

Hustle for the little muscle

Sinds kort ben ik tante geworden van een heel lief nichtje! Voor mij als doe-het-zelfer is dat een perfect moment om een persoonlijk en uniek cadeautje te maken voor haar. Daarom ben ik aan de slag gegaan met een heuse baby gym. Eenvoudig om te maken, en goed voor die kleine schattige spiertjes. Zoek jij nog een uniek kraamcadeau? Ga dan aan de slag met deze baby gym.

Wat heb je nodig voor het maken van een baby gym?

Aan de slag met deze schattige DIY!

Stap 1: We beginnen met het maken van de hang onderdelen van de gym.

Olifantje met wisselende kralen
Boor een klein gaatje door een olifantje en rijg daar een touwtje door. Rijg vervolgens de roze en witte kralen om en om totdat er 8 kralen aan vast zetten.

Drie olifantjes met witte kralen en een belletje
Boor in de drie olifantjes een gaatje. Begin met het rijgen van het belletje en vervolgens twee witte kralen. Rijg vervolgens het olifantje eraan en daarna drie kralen. Herhaal dit net zo lang totdat je drie olifantjes hebt met daartussen kralen.

Rammelaar met kralen
Doe een touwtje om de rammelaar en rijg hier vervolgens houten, witte en roze kralen aan.

Bijtring met kralen
Prik een gaatje in de bovenkant van de bijtring, zo kan er een touwtje met een kraal doorheen en blijft hij hangen. Rijg vervolgens de witte kralen en de kralenletters aan elkaar.

Olifantje met houten kralenletters
Wil je nog meer houten letters in bijvoorbeeld de naam van de baby? Dan kun je na het maken van een gaatje in een olifantje beginnen met het rijgen van de kralen en de letters.

Stap 2: Zo nu zijn de hangers bijna klaar. Nu is het tijd om het geraamte van de gym te maken. Begin met het maken van de vier houten poten. Zorg dat deze allemaal even lang zijn en boor bovenin een gat waar de ronde stok in past.

Stap 3: Steek de ronde stok aan beide uiteindes door de twee houten poten. Boor halverwege de houten poten nog een klein gaatje zodat daar een touwtje met een kraaltje doorheen kan zodat het geheel niet uit elkaar schuift.

Stap 4: Haal de houten stok weer even tussen de vier poten weg en boor hier vijf gaatjes in zodat we de hangers vast kunnen maken. Maak de hangers vast met een houten kraal bovenop en een knoop.
Tip: Je kunt de hangers op verschillende hoogtes hangen voor een speels effect.

Stap 5: Nu is het tijd om de poten te verven. Plak de poten op de gewenste hoogte af met schilderstape en verf de poten. Wanneer de poten droog zijn kun je het geheel in elkaar zetten en eventueel nog viltjes onder de pootjes zetten, zodat ze geen krassen geven.

Zo nu hangt alles klaar en kan de baby lekker gaan gymmen!

Ook aan de slag met deze DIY babygym? Deel jouw DIY met #EenSannePlan

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *