DIY maanlampje | Een Sanne Plan

I love you to the moon and back

Dat is wel erg ver hé.. Gelukkig kan het een stuk dichterbij, namelijk gewoon in je eigen huis! Nu de feestdagen in zicht komen is het tijd om de lichtjes weer in huis te halen. Deze DIY had ik al een poosje in mijn hoofd, want toen ik hem voorbij zag komen was ik opslag verliefd! Zo leuk en makkelijk om te maken! En ook nog eens onwijs gezellig voor deze donkere periode. Deze gezellige lampjes kunnen rondom de kerstboom, aan de voordeur of in de kinderkamer. Waar ga jij hem hangen?

Wat heb je nodig?

  • Sterk ijzerdraad. Ik koos voor de kleur zwart, maar goud kan ook heel mooi zijn! Ik haalde ze bij de Action vandaan;
  • Lichtjessnoer; ook deze komt van de Action en heeft een aantal lossen sliertjes die je door het ijzerdraad makkelijk kunt vervormen;
  • Schaar;
  • Rond object om het ijzerdraad te kunnen buigen.

Aan de slag met deze DIY!

Stap 1: Begin met het in vorm buigen van de maan. Gebruik hiervoor een rond object waar je het draad in of tussen kan buigen. Buig eerst de buitenkant van de maan.

Stap 2: Als je tevreden bent met de buitenkant van de maan, kun je de binnenkant in vorm buigen. Knip hem op het punt dat het draad weer bij elkaar komt af en wikkel deze in elkaar.

Stap 3: Zodra de maan in de juiste vorm is gedraaid is hij klaar en kun je de lichtjes om het ijzerdraad heen draaien. Begin waar het draad bij elkaar komt en wikkel via de buiten en via de binnenkant de lichtjes om het draad heen. Ik wikkelde twee sliertjes aan beide kanten erom en liet de rest onderaan hangen.

Stap 4: Wanneer de lichtjes erom vast zitten kun je de maan ophangen en aan doen en genieten van deze gezellige lichtjes!

Heb jij al leuke DIY’s voor de kerst gemaakt? Deel ze met #EenSannePlan.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *