DIY kersthangers | Een Sanne Plan

Hang in there

Heb jij de kerstboom al staan? Dit jaar vieren wij voor het eerst kerst in ons nieuwe grote huis. Mijn grote droom zou eindelijk uitkomen, een eigen grote kerstboom vol met unieke kerstballen. Maar helaas was die droom van korte duur, want heel Veendam kocht op tijd een kerstboom…. behalve Sanne. Dus het werd dit jaar maar een kleintje. Wat weer goed uitkwam voor de portemonnee, dat dan wel. Want ondanks dat ik aardig wat kerstballen had verzameld was het lang niet genoeg voor een grote kerstboom! En toen we er ook nog eens achter kwamen dat de lichtjes niet warm wit waren, maar gewoon écht lelijk wit, heb ik mijn kerstbomen droom voor dit jaar maar even opzij gezet. Volgend jaar weer een kans toch?

Maar om de boom van dit jaar toch nog een personal touch te geven heb ik leuke kersthangers gemaakt die de boom echt helemaal afmaken! Eenvoudig om te maken en leuk om met kinderen te doen! Mogelijk heb jij de producten al in huis voor deze DIY. Is dat niet het geval dan zijn ze gelukkig online te vinden, dus kun je tijdens de lockdown toch nog aan de slag met deze DIY-kersthangers! En zoals de titel van deze DIY al zegt, hang in there! Zeker in deze rare kersttijd. Ik wens je alvast veel plezier met deze DIY!

Wat heb je nodig om deze hangers te maken?

  • Witte klei (ik kocht hem bij de Wibra, maar Action heeft ook een grijze variant).
  • Uitsteekvormpjes , ik koos voor rondjes, hartjes en sterretjes.
  • Alfabet stempels, deze kleine van de Sostrene Grene zijn ideaal voor deze hangers.
  • Touw of een lintje, ik gebruikte een leuke goud met zwarte variant.
  • Houten plank voor het maken en drogen van de klei.
  • Deegroller.
  • Satéprikker.

Alles in huis? Aan de slag maar!

Stap 1: Snij een stuk van de klei af en rol deze goed plat met een deegroller op een houten plank. Let op gebruik geen snijplank, wat deze bevatten vaak een patroontje.

Stap 2: Wanneer de klei dun genoeg is kun je de vormpjes erin drukken. Druk zo hard dat je op de plank terecht komt.

Stap 3: Wanneer je alle vormpjes in de klei hebt zitten kun je het overtollige klei weghalen en de klei uit de gedrukte vormpjes halen.

Stap 4: Druk nu met de letter stempels de teksten op de hangers. Druk niet zo hard dat je op de houten plank komt, maar druk wel hard genoeg dat de je de letters goed ziet.

Tip: Ik maakte hangers voor in de boom met een leuke boodschap, maar maakte ook een paar met namen die om de cadeautjes komen voor de kerst!

Stap 5: Wanneer alle boodschappen in de klei gezet zijn is het tijd om met een satéprikker een gaatje aan de bovenkant te maken, hier komt het touwtje of lintje doorheen. Maak hem dus groot genoeg dat deze er straks ook doorheen past wanneer alles droog is. Wanneer ook het gaatje voor het ophangen erin zit is het tijd om de klei goed te laten drogen. Leg de hangers op een droge plank en laat ze een nacht op kamertemperatuur goed drogen.

Stap 6: Wanneer de klei helemaal droog is kun je het touwtje of lintje eraan maken en kan hij de boom in!

Wat hangt er allemaal voor zelfgemaakts bij jou in de boom?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *