See the light!

Ken jij dat gevoel? Je zit met een probleem die je graag wilt oplossen, maar je komt er maar niet uit… Wat mij dan helpt is even uit mijn bubbel stappen en me te focussen op wat anders. Wanneer ik bezig ben met het creëren van Een Sanne Plannetje en het wil maar niet lukken zoals ik het voor ogen heb, dan scroll ik graag door mijn Instagram of Pinterest pagina. Daar wordt ik geïnspireerd en zie ik dan vaak ineens het licht zodat ik weer verder kan! Gelukkig ging dit Sanne Plannetje in één keer goed en zag ik dus aan het einde zeker het licht! En dit licht is voor niemand te missen, want deze DIY kaarsenstandaard is heerlijk hoog en past in elk interieur!

Wat heb je nodig voor deze DIY?

  • Ronde houten stok grenen in de gewenste breedte. Let op, zorg dat hij niet te smal is, want de kandelaar moet er wel op passen;
  • Houten vierkant voor de onderkant van de standaard. Ik maakte gebruik van rest steigerhout;
  • Houtlijm;
  • Boormachine, een 18 mm boor en een houtboor;
  • Schroef;
  • Magnetische kandelaar;
  • Verf en sponskwast;
  • Verstekbak en zaag.

Aan de slag!

Stap 1: Zaag eerst de houten stok op maat. Ik koos voor een hoogte van 120 cm (ik ben zelf niet zo groot en anders kan ik de kaars niet meer aansteken ;)) Zaag de stok in een verstekbak, zodat het uiteinde mooi recht afgezaagd wordt.

Stap 2: Zaag de onderkant van de standaard op maat. Boor vervolgens met een 18 mm boor (let op dit is afhankelijk van de grootte van jouw stok) in het midden van het hout een gat. Hier komt de houten stok in te staan.

Stap 3: Lijm de houten stok vast in het gat van de onderkant met een beetje houtlijm. Zo wordt de kandelaar één geheel. Laat de kandelaar goed drogen voordat je verder gaat.

Stap 4: Nu is het tijd om de kandelaar een kleur te geven. Ik koos voor een stoere zwarte kleur en verfde het geheel met een sponskwast. Dit zorgt voor een gelijke verdeling van de verf en een mooier resultaat. Verf alle onderdelen van de kandelaar zwart en ook de magnetische kandelaar in dezelfde kleur.

Stap 5: Wanneer de kandelaar helemaal in de juiste kleur is, kan de bovenkant van de kandelaar erop worden geplaatst. Hier komt uiteindelijk de kaars in te staan. Boor hiervoor een gaatje in het uiteinde van de houten stok en op dezelfde plek in de magnetische kandelaar. Schroef vervolgens een schroef door de magnetische kandelaar en het hout, zodat deze vast zit aan de houten stok.

Stap 6: En dan is jouw kandelaar klaar! De kaars kan erin en light it up! Geniet van deze leuke DIY! Ik ben benieuwd waar hij bij jou in huis komt te staan! Deel jouw resultaat met #eensanneplan.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *