DIY kunst aan de muur | Een Sanne Plan

Hang je eigen kunst aan de muur.

Heb jij in huis een lege muur en vind jij het lastig om een keuze te maken wat je met deze muur gaat doen? Ga je hem verven in een moderne kleur, ga je aan de slag met een behang met een bijzondere print of bestel je een duur kunstwerk? Dit zijn lastige, en soms ook prijzige, keuzes voor iemand die net als ik snel zijn of haar interieur het liefst elke maand wil veranderen. Daarom komt Een Sanne Plan nu met een eenvoudige DIY waarmee jij jouw muur helemaal in jouw favoriete stijl kunt realiseren, maar die ook makkelijk en goedkoop te veranderen is in een compleet nieuwe look. Nieuwsgierig hoe? Lees dan snel verder!

Wat heb je nodig voor deze DIY?

  • Fotolijstjes in verschillende vormen, maten en kleuren.
  • Staaltjes van behang, stof of gordijnen en andere printjes die je leuk vindt om aan de muur te hangen. Tip: deze staaltjes kun je vaak kosteloos bestellen bij diverse websites voor gordijnen en stoffen.
  • Permanent markers in verschillende kleuren.
  • Kies leuke teksten, beelden of vormen uit op internet die je wilt gaan gebruiken voor de lijstjes. Ik koos voor afbeeldingen en teksten van auteursrechtvrije websites.
  • Schaar om de stoffen en staaltjes op maat te knippen.

Alles bij de hand? Aan de slag!

Stap 1: Beslis welke afbeeldingen en welke teksten je in welk lijstje wilt hebben. Print vervolgens de afbeeldingen op het juiste formaat uit. Heb je geen printer? Ga dan aan de slag met tijdschriften en kies daar mooie beelden en teksten uit!

Tip: Bij een groot formaat lijstje kun je ook een kleiner formaat beeld gebruiken voor een speels effect.

Stap 2: Beslis nu welke achtergronden de lijstjes gaan krijgen. Speel met kleuren, gebruik verschillende staaltjes in één lijstje of ga voor een rustige en neutrale look. Denk hierbij vast goed na aan de plek waar ze komen te hangen en welke stijl je daarbij wilt creëren en de kleuren markers die je gaat gebruiken.

Stap 3: Maak de lijstjes open en doe de afbeeldingen die op het glas van het lijstje moeten komen hierin, zodat ze door het glas goed te zien zijn.

Stap 4: Trek de afbeelding of de tekst over met een marker op het glas van het lijstje.

Stap 5: Zodra het glas goed droog is kun je de afbeelding of tekst uit het lijstje halen en de gewenste achtergrond in het lijstje plaatsen.

Stap 6: Je lijstjes zijn nu klaar voor gebruik! Kies en mooie plek aan de muur of maak een kleurrijke collage van alle lijstjes op één muur!

Ga jij in huis ook aan de slag met de DIY? Deel dan jouw eindresultaat met #EenSannePlan!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *