DIY stroopwafel deluxe | Een Sanne Plan

You are the syrup to my stroopwafel!

Ik ben gek op stroopwafels. Heerlijk als tussendoortje bij een latte macchiato of ´s avonds bij een kopje thee! Maar heb je wel eens een stroopwafel deluxe gehad? Deze kun je eenvoudig zelf maken en zijn leuk om uit te delen op een verjaardag of gewoon om jezelf even extra te verwennen (of je collega´s)! Wil jij weten hoe je deze luxe stroopwafels maakt? Lees dan snel verder! Eet smakelijk alvast!

Welke ingrediënten heb je nodig voor het maken van deze luxe stroopwafels?

  • Stroopwafels.
  • Chocolade, ik koos voor melk, witte en ruby chocolade.
  • Verschillende soorten taartdecoratie, zoals glamour taartversiering en chocoladefantasie.
  • Andere lekkere decoratie, zoals gekleurde plofrijst, Oreo koekjes, caramel fudge en pistache nootjes.
  • Voor het maken van de stroopwafels heb je een pannetje en een bak nodig waarin je de chocolade au bain mairie kunt smelten.
  • Voor het drogen van de stroopwafels kun je jouw ovenrooster met bakpapier gebruiken.

Alles in huis? Dan kun je aan de slag!

Stap 1: Smelt de chocolade au bain marie. Bij de au bain-marie verwarm je de chocolade in een bakje boven een pan met kokend water.

Stap 2: Zodra de chocolade gesmolten is kun je de stroopwafel tot de helft in de chocolade dopen en op een ovenrooster met bakpapier leggen.

Stap 3: Zorg dat je de decoratie allemaal in kleine stukjes hakt of snijdt. Zoals de stukjes Oreo koekjes, pistachenootjes en fudge.

Stap 4: Zodra je de in chocolade gedoopte stroopwafels op het bakpaier hebt gelegd kun je ze gaan versieren met de decoratie. Zoals stukjes Oreo koekjes, kleine blokjes fudge of de taartdecoratie.

Stap 5: Zodra je de stroopwafels versierd hebt, kun je ze een half uurtje in de koelkast zetten zodat de chocolade goed kan uitharden. Zodra de chocolade hard is kun je ervan gaan genieten!

Eet smakelijk! Vergeet niet jouw resultaat te delen met #EenSannePlan!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *