DIY Vaas | Een Sanne Plan

Iets verbloemen

Tijdens de lockdown merk ik dat een een stuk minder winkel en mis ik vooral de kringloopwinkels. Daar kon ik altijd uren rondlopen op zoek naar prachtige items! Ik heb hierdoor ook een liefde voor vazen ontwikkeld. Prachtige oude vazen in allerlei kleuren en maten. Maar nu de winkels dicht zijn, of alleen op afspraak open, ga ik graag creatief aan de slag met de spullen die ik in huis heb. Zo ben ik aan de slag gegaan met het maken van een houten vaas, super handig, want je plaatst er een gewoon drinkglas in. Zo hergebruik je jouw resthout en maak je een vaas, gewoon van een glas, en die laatste heb je vast al in huis! Weten hoe je deze toffe vaas maakt? Lees dan snel verder!

Wat heb je nodig?

  • Hout, ik gebruikte MDF platen die we nog over hadden van onze ondervloer;
  • Decoupeerzaag;
  • Verf, ik ging weer aan de slag met restjes en testers voor deze DIY
  • Kwast;
  • Houtlijm;
  • Een glas.

Stappenplan

Stap 1: Teken de gewenste vorm af op het hout met een potlood. Ik gebruikte hiervoor een liniaal en een borduurring voor de ronding. Vergeet niet om hem twee keer te tekenen, want je hebt een voorkant en een achterkant nodig!

Stap 2: Zaag vervolgens de figuren uit. Zaag ook meten twee tussenstukjes die de voor- en achterkant gaan verbinden. Let op de afmetingen van jouw glazen, want deze moet er natuurlijk wel tussen passen!

Stap 3: Lijm vervolgens de voor en achterkant middels de tussenstukjes aan elkaar en laat goed drogen.

Stap 4: Zodra de lijm droog is kun je jouw kwast tevoorschijn halen en jouw vaas in de gewenste kleur verven. Vergeet niet de zijkant en tussenstukjes ook mee te nemen!

Stap 5: Zodra de verf droog is kun je een glas in de houten constructie plaatsen en deze vullen met jouw favoriete (lente)bloemen! En voilĂ ! Klaar is jouw houten vaas!

Welke bloemen ga jij in deze vaas zetten?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *