DIY marmeren eieren | Een Sanne Plan

Dit is een eitje!

Het is bijna Pasen! Inmiddels zijn hier in huis al een aantal zakken chocolade paaseitjes gesneuveld… dus wordt het nu tijd om alvast na te denken over de paasbrunch of het paasontbijt. Helaas dit jaar niet met de hele familie, maar dat betekent meer lekkers voor jezelf, yes! Naast al dat lekkers kunnen natuurlijk de eieren niet ontbreken op de paastafel! En hoe leuk is het om deze eieren zelf, net als vroeger, te verven! In een aantal eenvoudige stappen serveer jij zelfgemaakte mooie marmerlook eieren tijdens het paasontbijt! Eitje toch?!

Wat heb je nodig?

  • Eieren; ik koos voor witte biologische eieren, maar de bruine eieren kunnen natuurlijk ook als je wilt werken met warme kleuren.
  • Nagellak in jouw favoriete kleur. Ik koos voor blauwe nagellak, want in combinatie met de witte eieren zorgt dat voor het delfts blauwe effect op tafel!
  • Bakje water op kamertemperatuur.
  • Sat√©stokje.

Alles bij elkaar? Dan gaan we aan de slag!

Stap 1: Begin met het koken van de eieren en laat ze na het koken goed afkoelen. Door de eieren te koken kun je ze na het maken ook meteen serveren tijdens jouw paasontbijt!

Stap 2: Vul een bakje met water en zorg dat dit op kamertemperatuur komt. Doe hier vervolgens een beetje nagellak in. Roer daarna met het satestokje door het water en de nagellak om de nagellak wat te verdelen voor het marmer effect op de eieren.

Stap 3: Doop vervolgens een ei in het water en draai hem voorzichtig rond. Tip van een pro: Wacht niet te lang met het dopen van het ei in het water, want dan wordt het resultaat minder mooi!

Stap 4: Laat de eieren drogen. Je kunt hiervoor de hoge tussenstukjes van de eierdoos inknippen zodat er een ei op kan blijven staan #duurzaam! Wil je vervolgens nog een laagje nagellak over de eieren doen, bijvoorbeeld een doorzichtige glitterkleur? Dan kun je stap twee tot en met vier herhalen zodra de eieren helemaal droog zijn.

Stap 5: Alle eieren klaar? Dan kun je ze uitserveren of jouw paastafel er alvast mee decoreren en zo je huis paas-proof maken!

Ga jij aan de slag met deze DIY? Vergeet dan het eindresultaat niet te delen via #EenSannePlan!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *