DIY lamp van bamboe | Een Sanne Plan

Haal het Bali gevoel in huis!

We verlangen allemaal naar een heerlijke relaxte vakantie, zeker na het afgelopen hectische jaar. Deze vakantie is in zicht, maar we moeten nog wel even geduld hebben. Voor iedereen die niet kan wachten om zich lekker te banen in een relaxte Bali sfeer, is deze DIY perfect! Je maakt namelijk een mooie lamp van bamboe die je in je eigen woonkamer kunt zetten. En door deze met de juiste reisaccessoires te combineren heb jij alvast een stukje vakantie in je eigen huis! Klinkt dit als een goed plan? Dan gaan we snel aan de slag!

Wat heb je nodig?

  • Bamboe stokken, ik gebruikte hiervoor de onderkant van mooie pluimen die ik langs de weg vond, maar je kunt ook losse bamboestokjes kopen bij onder andere de Intratuin;
  • Een oude lamp met lampenkap, heb je deze niet in huis plan dan een bezoekje bij de kringloop en scoor hier een mooie lamp;
  • Stanleymes of schaar;
  • Touw;
  • Lijmpistool.

Aan de slag!

Stap 1: Begin met het uit elkaar halen van de lamp en de lampenkap. Zorg ervoor dat je uiteindelijk de bovenste en onderste ijzeren ring van de lampenkap overhoudt. Gebruik voor het verwijderen van de stof van de lampenkap een stanleymes of een schaar.

Stap 2: Knip of zaag de bamboe op maat. Ik koos voor een lengte van 20 centimeter, maar wanneer je een grote lamp gebruikt adviseer ik je om langere stukjes te gebruiken.

Stap 3: Zodra de bamboe op maat is en je de twee ringen van de lampenkap klaar hebt, kan het lijmen beginnen. Begin met het plaatsen van vier stokjes tussen de bovenste en onderste ring. Voor extra stevigheid kun je eventueel een constructie bouwen waarop de onderste ring kan steunen, zodat niet al het gewicht in het begin op de bamboe aankomt. Lijm twee keer twee bamboe stokjes tegenover elkaar vast aan de bovenste en de onderste ring. Zodat heeft de lamp op vier punten steun.

Stap 4: Zodra de vier stokjes boven en onder zijn vastgelijmd kun je één voor één de andere stokjes ook gaan vastlijmen. Houd hiervoor steeds dezelfde afstand tussen de bamboestokjes aan voor het meest optimale resultaat.

Stap 5: Zodra alle stokjes vast zitten en de lijm droog is kun je aan de slag gaan met het touw. Bind het touw als volgt om de stokjes:
1. Draai hem in het tussenstukje om de ring heen;
2. Leg het touw vervolgens aan de voorkant over het stokje heen;
3. Draai het touw vervolgens weer om het volgende tussenstukje heen en herhaal deze stappen. De foto hierover laat je deze stappen duidelijker zien.

Tip: Knoop bij het eerste stukje het touw even vast aan de ring en haal dit aan het einde los om de twee uiteindes met elkaar te verbinden middels een dubbele knoop.

Stap 6: Zodra het touw erom heen zit is je lamp klaar! Zet hem op de lampenvoet, doe er een mooie lichtbol in en kan jij jouw relaxte vakantie vibe vast in huis creëren!

Waar zou jij het eerste heen reizen zodra het weer kan?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *