DIY Borduren | Een Sanne Plan

Ergens op voortborduren

Borduren, ik ben er eigenlijk nooit echt goed in geweest, want ik heb er helemaal géén geduld voor… Maar het is tegenwoordig wel weer helemaal terug van weggeweest dus tijd om er toch naar eens mee te beginnen. Je ziet het namelijk niet alleen meer bij opa´s en oma´s in huis, maar ook in het moderne interieur komt het weer terug! Je kunt een mooi kunstwerk voor aan de muur borduren, maar je kunt ook een shirt pimpen met een leuk en persoonlijk borduur kunstwerkje. Dus ben ik ermee aan de slag gegaan. Ik maakte een leuke DIY voor bij jou thuis aan de muur. Deze DIY is voor iedereen die weinig geduld heeft of een stukje minder creatief is en graag een sjabloon gebruikt! Nieuwsgierig? Lees dan snel het stappenplan!

Wat heb je nodig?

  • Schildersdoek deze is verkrijgbaar in verschillende formaten;
  • Carbonpapier, ik ben erg van fan deze variant;
  • Potlood;
  • Plakband;
  • Dunne naald;
  • Draad/garen in de gewenste kleur.

Hoe maak je deze DIY?

Stap 1: Begin met het uitzoeken van de print die jij op je canvas wil. Ik koos voor twee soorten lineart en een mooie tekening van D´ Olle Grieze aka de Martinitoren in Groningen.

Stap 2: Trek de prints over met een potlood en carbonpapier op het schildersdoek. Zorg ervoor dat de print in het midden van het doek ligt en ver genoeg van de rand van het canvas af, want daar kun je met de naald niet goed bij komen.

Stap 3: Wanneer de tekening op het doek staat, kun je beginnen met het borduren van de tekening. Maak hiervoor een knoopje in het einde van de draad of garen en begin aan de achterkant van het canvas.

Tip: Houdt het canvas tegen het licht aan, zodat je goed kunt zien waar de tekening loopt en je moet beginnen met prikken!

Stap 4: Steek de naald door het canvas en wanneer hij aan de voorkant is, kun je hem een aantal centimeter verder op de getekende lijn er weer doorheen steken naar de achterkant. Herhaal deze stappen tot dat je de hele print hebt geborduurd.

Stap 5: Zorg dat je het einde van het draad of garen goed vastknoopt, zodat het touw geen kant meer op kan en de print mooi op zijn plek blijft. Knip eventuele overtollige draadjes af en klaar is jouw borduurwerk!

Met welke print ga jij aan de slag?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *