DIY bloemenkrans | Een Sanne Plan

De bloemetjes buiten zetten!

Je zou het vandaag misschien niet zeggen, maar de lente is inmiddels al even begonnen #sneeuw! De eerste zomerbloemen komen al wel tevoorschijn en daar wordt ik zo vrolijk van! Ik ben gek op bloemen en dan vooral droogbloemen, omdat je daar veel langer van kunt genieten! En tegenwoordig kun je deze in alle kleuren, vormen en maten kopen. Hierdoor verzamel ik verschillende bosjes (of ik droog ze zelf vanuit een boeket) en met deze bosjes ben ik nu in deze DIY aan de slag gegaan! Zo combineer je allerlei (gratis) moois uit de natuur en kun jij er lekker lang van genieten in huis, aan de voordeur of in jouw slaapkamer! We gaan snel aan de slag met deze minimalistische bloemenkrans!

Wat heb je nodig?

  • Droogbloemen (een goed excuus om nog een extra bosje te scoren!) en pluimen;
  • IJzerdraad;
  • Rotan decoratiehanger, ik kocht die van mij bij de Action, maar de Dille & Kamille heeft ze ook;
  • Touw.

Alles in huis? Dan gaan we nu creatief aan de slag!

Stap 1: Knip de stelen van de pluimen op de juiste lengte voor de decoratie-ring.

Stap 2: Bevestig de pluimen vervolgens om de ring met ijzerdraad.

Stap 3: Bind de zijkanten van de pluimen ook vast met ijzerdraad. Dit kun je ┬┤onzichtbaar┬┤ doen door het ijzerdraad achter het pluimgras vast te maken. Blijft er een te groot stukje steel van de pluim over? Knip deze dan nog af.

Stap 4: Maak jouw favoriete droogbloemen vast aan de pluimen met ijzerdraad. Gebruik hierbij langere en kortere bloemen voor een extra speels effect. Je kunt er zelfs nog een bloemetje in het midden plaatsen.

Stap 5: Bind vervolgens een stukje touw om het ijzerdraad heen, zodat het ijzerdraad niet meer zichtbaar is. Bind ook een touwtje om de bovenkant met een lusje zodat je deze bloemenkrans kunt ophangen in huis!

Met welke droogbloemen ga jij deze hanger maken?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *