I’m starting with the man/woman in the mirror!

De sportscholen gaan weer open, een moment waar veel mensen op hebben gewacht! Eindelijk die coronakilo’s er weer af sporten. Stiekem konden wij dat tijdens de coronatijd lekker thuis doen. Tijdens de zoektocht naar onze droomwoning hadden we namelijk de eis dat de woning een grote schuur moest hebben voor een echte homegym. Deze gym is inmiddels al aardig gerealiseerd, maar er ontbrak nog een mooie grote spiegelwand. Een mooie DIY voor mij om mee aan de slag te gaan. Een DIY die niet alleen in een homegym, past, maar ook perfect past in jouw hal of je woonkamer. Het laat iedere ruimte er namelijk een stuk groter uitzien! Nieuwsgierig hoe jij deze spiegel maakt? Lees dan snel verder!

Wat heb je nodig?

  • Spiegels, denk goed na hoe groot jouw spiegel gaat worden, zodat je voldoende spiegels hebt. Deze van de Ikea komen in een setje van vier;
  • Viertkante latjes in de gewenste dikte en lengte;
  • OSB plaat als ondergrond;
  • Spuitverf, ik koos voor zwart, maar je kunt ook een andere kleur kiezen die goed in jouw interieur past. Werk je liever met lak of verf dan kan dat natuurlijk ook;
  • Montage kit om de spiegels en de houtjes vast te maken, let op dat je de juiste kit gebruikt.
  • Spijkers;
  • Hamer.

Alles in huis? Dan kunnen we aan de slag!

Stap 1: Begin met het opmeten van de geverfde latjes op de OBS plaat. Leg ze op de juiste plek neer met de spiegels ertussen. Zo kun je aftekenen hoe lang de latjes moeten worden voor jouw spiegel.

Stap 2: Plak de buitenlatten op de OSB ondergrond aan de buitenkant van het frame vast. Spijker deze vervolgens goed vast, zodat hij niet meer kan verplaatsen en ze er niet afvallen wanneer hij rechtop staat.

Stap 3: Leg vervolgens de spiegels op de juiste plekken tussen de lange latjes en bevestig de kleine latjes aan de boven en onderkant van de spiegels. Spijker en lijm alle latjes op de juiste plek en herhaal dit tot dat de gehele OSB vol is met spiegels en latjes.

Stap 4: Laat alles goed drogen en spuit de spijkers over met zwarte verf, zodat ze niet meer zichtbaar zijn. Zodra alles goed droog is kun je jouw spiegel een plekje geven in jouw homegym, gang, woon- of slaapkamer!

Ga jij ook aan de slag met jouw eigen homegym? Check dan ook deze leuke DIY voor in jouw gym! Ik duik onze homegym vast in, veel plezier met deze DIY!

DIY spiegel - Een Sanne Plan

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *