DIY opberger van een wijndoos

It’s wine o’clock

Yes, de komende dagen gaat de zon weer heerlijk schijnen en dat betekent genieten van lekkere drankjes op het terras! Ga jij een heerlijke rosé of witte wijn scoren bij de wijnboer? Vergeet dan niet een wijndoosje mee te nemen, want hier maak je in een handomdraai een mooie eyecatcher voor aan de muur van! En het leuke is, je kunt er ook nog je mooiste spulletjes in tentoonstellen! Dus op naar de wijnboer, vanavond op je eigen terras genieten van een heerlijk drankje en morgen aan de slag met deze DIY!

Wat heb je nodig?

  • Wijndoos (klein of groot);
  • Satéprikker als je een kleine wijndoos gebruikt;
  • Half ronde latjes wanneer je gebruik maakt van een grote wijndoos;
  • Verf in jouw favoriete kleur;
  • Lijm;
  • Schaar voor het knippen van de satéprikker en een zaag voor de half ronde latjes.

Wijn op? Dan kun je aan de slag!

Stap 1: Zit er nog een houten houder of verdeler in de doos verwijder deze dan en schuur de wijndoos helemaal op.

Stap 2: Verf de doos in jouw favoriete kleur en laat deze goed drogen. Vergeet ook niet de randjes goed mee te nemen, zodat de gehele doos geverfd is.

DIY opberger van een wijndoos

Stap 3: Knip de satéprikkers of zaag de halfronde latjes op maat. Meet daarvoor de lengte van de korte kant van de wijndoos op. Denk goed na over hoeveel satéprikkers en latjes je wilt gaan gebruiken en zorg dat je voldoende op voorraad hebt.

Stap 4: Zodra je alle satéprikkers en latjes op maat hebt gemaakt, kun je ze vastlijmen aan de boven en onderkant van de wijnbox. Laat voldoende ruimte tussen de volgende satéprikker of het latje. Zorg wel dat deze afstand overal evenveel is.

Stap 5: Laat de lijm goed drogen. Boor eventueel gaatjes aan de achterkant als je het kastje wil ophangen en zet jouw favoriete spulletjes erin. Wat dacht je van mooie reis souvenirs of een gezellig koffiehoekje? Staat leuk zo toch!?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *