DIY krukje opnieuw bekleden

Zo, die zit!

Ik steek het niet onder stoelen of banken dat ik gek ben op kringlopen en oude interieur pareltjes. Zo hebben wij een mooie vintage pianokruk in onze woning staan. Helaas was het leer van de kruk wat aan vervanging toe en wilde ik van deze pianokruk een echte eyecather maken, zodat hij extra opvalt in ons huis. Daarom stak ik deze kruk letterlijk in een nieuw jasje. En met een nietpistool op zak is dat helemaal niet moeilijk! Lees snel deze blog om te zien hoe jij ook jouw favoriete krukjes in huis van een nieuw jasje kunt voorzien.

Wat heb je nodig?

  • Een beklede kruk;
  • Nieuwe bekleding;
  • Verf wanneer je het onderstel van de kruk gaat oppimpen;
  • Eventueel nieuwe knopen of hergebruik de oude met een likje verf;
  • Een nietpistool met voldoende nietjes;
  • Een zwarte stift;
  • Mesje en een tangetje voor het verwijderen van de oude nietjes;
  • Een stofschaar.

Alles bij elkaar? Dan kun je nu aan de slag!

Stap 1: Haal de kruk uit elkaar. Zorg dat het onderstel en de zitting los van elkaar komen. Haal vervolgens de oude bekleding met een mesje en tang van de kruk af. Kijk goed hoe de bekleding en de eventuele knopen zijn bevestigd, zodat de nieuwe bekleding ook op de juiste manier wordt bevestigd.

Tip: maak een foto van de onderkant van de kruk, zo vergeet je het niet!

Stap 2: Kies de nieuwe bekleding voor jouw kruk uit. Ik heb gekozen voor een lekkere zachte teddystof. Vergeet ook niet de knopen uit te zoeken. Ik zorgde dat de oude knopen konden worden hergebruikt en voorzag ze van een nieuw kleurtje.

Stap 3: Teken de oude stof over op de nieuwe stof. Zorg dat je voldoende ruimte hebt voor het bevestigen van de stof. Gebruik liever te veel dan te weinig, want de overige stof kun je aan het einde nog afknippen. Zodra de stof is overgetekend kun je deze op maat knippen.

Tip: Bevestig de oude stof op de nieuwe stof met behulp van een aantal naalden.

Stap 4: Leg de stof op de kop of een tafel en leg het krukje erboven op. Meet nu uit waar de stof moet komen. Zodra de stof op zijn plaats licht kun je deze aan de houten rand op de onderkant van de kruk bevestigen met het nietpistool. Niet de gehele stof goed vast met voldoende nietjes.

Stap 5: Kom je bij een hoekje aan? Zorg dan dat je de stof goed naar binnen vouwt voordat je deze bevestigd. Dit ziet er netter uit. Zodra alle nietjes vast zitten kun je de overige stof wegknippen of vastnieten.

Stap 6: Bevestig de nieuwe knopen op de juiste plek en spuit eventueel het onderstel in een nieuw kleurtje. Het onderstel die ik gebruikte was een beetje bruinig en hier en daar beschadigd, dus ik gaf deze meteen een nieuw kleurtje met matzwarte spuitlak.

Stap 7: Laat de verf goed drogen en zet het onderstel en de zitting weer in elkaar. Zet het krukje op de juiste plek en geniet van een nieuwe en toch oude kruk in jouw woning!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *